ONSDAG

DEAR FASHION,
Sitter nu på tåget efter en hård arbetsdag. Började runt tio på kontoret, det kan man kalla sovmorgon! När jag kom dit så var idolerna precis klara med fittingen. Dom var där ända från åtta på morgonen, rätt skönt för mig som fick komma senare.
Började med att gå lite returer, blev sedan bjuden på en mysig lunch. Runt fyra så packade jag och Gorjan ihop allt och begav oss till studion för en plåtning. Det var sjukt kul och lärorikt! Nu har jag ju bara varit med när Gorjan stylat idol och en visning. Det är alltid kul att se hur en annan stylist arbetar, jämfört med dom man tidigare arbetat med. Kul som sagt och det blev jävligt snyggt!
Nu längtar jag efter att komma hem, får ont i magen av att tänka på att jag ska upp tidigt imorgon för att ta mig till skolan och ännu värre med att man slutar runt 5!

xx
Sofija


LIGHT IT UP

 
 
 
 
 
 

CHURCH

 
 
 
 
 
PÄLS - VINTAGE // TOP - WEEK DAY // BYXA - VINTAGE // PLATÅSKOR - NELLY
 
 
 
 
 
 
 

Let me live that fantasy...

 
 
 
 
 
 
 

Just to cold.

 
 
 
 
 
DEAR FASHION, 
Jävlarrrr vad det är kallt ute! Kom precis hem från stan och nu sitter jag här framför datorn med en filt och te. Höll på att frysa till is när jag skulle ta mig från pendeln hem. Har alltid tyckt att det är mysigt med jul, vid den här tiden brukar jag alltid längta tills snön kommer, men fan inte i år, saknar sommaren mer än allt. 
 
Idag hade jag en ledig dag, LOVE!! Så himla skönt med att sova ut!
Senare runt 5, mötte jag fina Ruth i stan för middag och fika. Vi hade inte setts på nästan mer än en månad, helt sjukt hur upptagen man har varit. 
 
I fredags under Idol, kom två fina tjejer fram till mig och sa att dom läser vår blogg! Herre jävlar vad chockad jag blev! Så där stod jag i chock och började nästan tveka om dom hade blandat ihop mig med någon annan, haha. Dom sa så fina saker, att folk faktiskt får insiration av vår blogg gör mig så glad!
Jag och Lisa blir helt till oss när folk säger fina saker om vår blogg, även om det är vänner , familj eller bekanta, vi blir så peppade och springer genast ut och börjar plåta. Det är sånt man får energi från, att orka gå ut på minusgrader utan jacka medans näsan och tårarna rinner av kyla och försöka få några bra blider! Vi  som inte bryr oss så mycket om statistiken, utan bloggar mest för att kunna se tillbaka på allt vi gjort och se hur vi utvecklats under åren. Så tack till alla som läser vår blogg och för alla fina kommentarer!  Puss Puss!
 
 
 

SHOW

 
 
 
 
DEAR FASHION. Här kommer lite bilder från i Onsdags, då vi stylade herr kläderna för ett hälso-event och en sport visning i MOOD gallerian. Dam kläderna stylades av butiken Lorna Jane, men vi hade ansvaret att få på modellerna rätt outfit i rätt storlekar osv. Kul kul!
 

TIME

DEAR FASHION.
 
Just för tillfället sitter jag, Lisa, på ett café och väntar på att tiden ska gå. Vid 20 ska jag till en nyöppnad klubb vid Medborgarplatsen. Där hålls en visning ikväll vid 23.30 och till den ska jag fixa hår.
Jag är så fruktansvärt trött efter den här veckan. Och imorgon ska jag äntligen få sova ut, sedan på kvällen ska jag träffa hässelby-brudarna.
Nu ska jag köpa lite middag och sedan möta upp Sofie vid medis.
 
xx.
 
 

A MODERN

 
 
 
 
 
SVINSNYGGA Thea i kläder av folie, papper och ett flertal av färgburkar.
 
 

MOOD & GYMNASIEMÄSSAN

 
 
 
DEAR FASHION. Så här såg det ut när vi stylade sport-visningen för MOOD igår kväll. Sofija och jag möttes upp direkt efter praktiken och begav oss mot MOOD. Väl där fick vi ett rum där vi lämnade våra grejer och sedan var det bara att sätta igång att plocka kläder. 10 outfits skulle plockas och stylas, samt 25 par skor i rätt storlekar.
När vi väl plockat alla kläder, tog vi fram penna och block och sedan lät vi våra kreativa hjärnor gå lös med hjälp av en påse chips och lite vatten ur champange glas. När vi var klara vid halv elva, fick vi leta upp vakten och sedan vid 11 gick vi ur Gallerian sist av alla. 
Då var det raka vägen hem till Sofija och dags för sängen. För sedan nästa morgon, imorse, skulle vi vara i Älvsjö för gymnasiemässan. Där hade vi "visning", om man ens kan kalla det för det. Men vi fick grymma bilder på våran modell, Thea, Sofijas lillasyster och kläderna jag la upp en sneak peak på igår.
Direkt efter mässan, eller när vi var klara, vid 1 köpte vi mat och begav oss till MOOD igen, där väntade en del av modellerna och då var det dags att börja fitingen. Senare vid 6 började visningen och efter många spring fram och tillbaka för byte av storlekar på olika herrjeans, blev det lyckat. Tack gode gud för det! Bilder från både gymnasie mässan och visningen kommer imorgon!
Imorgon är Sofija på Idol och jag skulle egentligen på en plåting med Rebecca, min praktik, men den är flyttad till måndag. Men efter skolan ska jag till en visning på en nyöppnad klubb där jag ska fixa hår. Hörs.
 
xx.
 

SNEAKY

 
 
 
 
 
 
 
DEAR FASHION, imorgon har vår klass visning ala. moderniserad Marie Antionette på Gymnasiemässan, vid våran monter runt elva. Kom och kolla alla 98:or! Gud så sjukt, 98:orna... De som gick i sexan när man själv gick i nian känns som igår typ. Hörs mer om det imorgon!
 
xx.

GO AWAY

 
 
 
 
 
 
 
 
T-SHIRT - MANGO VINTAGE // KAVAJ -SECOND HAND // VÄST -ISSUE 1.3 // BRALLS - GINAT // SKOR - NELLY // HANDSKAR - ZARA

SIMPLE

 
 
 
 
 
 
Jacka, ZARA // Lång blus, vintage // linne, Gina Tricot // Byxor, H&M // Skor & Väska ZARA 
 
DEAR FASHION, 
Idag blev det  snabba oufitbilder. Vi slutade skolan runt 11, men jag och Lisa åkte till Biltema och köpte sprayfärg sen åkte vi tillbaka till stylistsalen och gjorde klart våran outfit inför visningen på Torsdag. Allt vart klart runt fyra sen så mötte jag upp Kristina i stan, blev thai-middag och fika.  
 
Imorgon är det praktik sen ska jag och Lisa till Mood och sätta ihop tio herr outfits. Jag lovar att vi kommer ta mer bilder medans vi jobbar samt på fritiden, blir ju mer intressant. Men oftast är det så himla stressigt när man jobbar och då är det sista man tänker på att fota till bloggen. Men dom två visningarna vi ska ha på Torsdag kan jag lova er bilder från! 

•••

'
DEAR FASHION, 
Som Lisa skrev i det senaste inlägget befann vi oss i Mood gallerian under förmiddagen, där testade vi outfits på modellerna inför en sportvisning i sammarbete med ett hälso event i självaste gallerian på Torsdag, som jag har förstått. Det gick superbra. Ouftits till tjejmodellerna var redan satta, alla kläderna kom från en butik som heter Lorna Jane. Vi har dock tio killmodeller som vi själva ska hitta kläder till och styla. Eftersom Mood gallerian inte har någon riktig sportbutik för killar, så blir det mer sportiga, avslappnande men vardaglig styling för herrarna iställer för gymkläder. På onsdag efter fittingen med idolerna ska jag möta upp Lisa för att plocka dom tio looksen till visningen. 
 
Efter fittingen med modellerna blev det en snabb sushi lunch, sen var det dags att åka till skolan och göra klart en annan outfit. På torsdag samma dag som sportvisningen (stress) så ska våran klass ha en modevisning på gymnasiemässan. Plaggen är endast gjorda av material så som papper,plast, folie bl.a. Om jag Lisa lyckas få ihop våran outfit så som vi hade tänkt oss kommer det bli fett. Bilder från båda visningarna kommer upp på bloggen later ;) 
 
Efter den lektionen så hade jag utvecklingsamtal och eftersom jag är så toppen i skolan så blev det shopping i stan efter det, haha inte alls blev mer av terpi än shopping. När jag fick reda på hur mycket jag ligger efter pga allt stylingjobb så behövde jag helt enkelt lite terapi och glädje samt påfyling i hyllorna. Ett par svarta stövlar och en väska från ZARA vart det. Outfitbild på det imorgon!
 

PREP

DEAR FASHION,
 
klockan är nu halv nio och jag ska strax springa iväg till bussen. Idag blir det fiting på modellerna inför sport-visningen på MOOD på Torsdag. Cirkus 25 outfits blir det sammanlagt, dvs 25 modeller, 15 brudar och 10 killar.
Ska bli en rolig dag faktiskt. Modellerna ska testa sina outfits och senare ska jag och Sofija prata ihop oss om villka accessoarer, skor, glasögon, klockor osv. vi tycker passar till vardera outfit. Och försöka förbereda så mycket som möjligt inför på torsdag, då visningen är. Men vi hörs mer om det senare!
 
 
 
xx.
 

Ande once we gone...

 
 
 
 
 
 
DEARFASHION,
Kom hem från Lisa för några timmar sen, där vi sov efter att ha varit på idol. Igår var det fotbollsmatch vilket betyder att idol sändes en timme tidigare, då fick vi vara i studion extra tidigt. Började med att packa upp alla kläder som vi hade med oss, sen började jag stryka kläderna, efter det var det lite småsaker som skulle fixas bla Kevins byxor som skulle slitas, fick sitta med ett rivjärn ett tag och försöka få till det, gick smått åt helvete men det fick duga. Under sändingen fick jag hjälpa idolerna att få på sig outfit nr två och rolla kläderna samt se till att allt sitter bra innan scendags.
 
Produktionen hade lagt fram massa chips och godis mellan uppbehållet, så där satt vi allihopa och åt medans vi kollade på matchen. Den var sjukt tråkig så jag gick till Lisa, Celina och Sofie, som också jobbade på idol igår, dom sminkade i vipen, så jag sprang dit så fort det inte fanns nått att göra och fick sminket fixat =) . Runt tolvtiden var jag klar, Lisa och Celina var söta och väntade på mig när dom slutade tidigare, sen gick vi hem till Lisa och somnade på en gång, trötta tjejer. 
 
Imorgon är det äntligen en ledig dag, då ska man passa på att plugga! 
 
                  
 
 
 

785

DEARFASHION.
 
Nu är jag hemma från ytterligare en skoldag, känns lite så, ytterligare, dessa skoldagar tar fan aldrig slut.
Dagen började med ett migränanfall. Som hade hållt på hela natten, så mamma sjukanmälde mig och tryckte i mig lite ipren. Sedan kämpade jag mig upp till stylist lektionen vid halv två. Efter skolan hade jag mysfika med Maja, Celina och Sofija.
På stylistlektionen fick vi reda på att jag och Sofija jag styla en visning i MOOD gallerian, denna gång är det en sportvisning. Med kläder från butiken Lorna Jane, sedan ska vi addera lite smycken, glasögon, klockor, hörlurar osv. från de andra butikerna i MOOD. Det ska faktiskt bli jätteintressant att testa på sportmode. Så det är fiting på modellerna på måndag och visningen sker på torstag runt 18! Funfun.
På torsdagen är det gymnasiemässan också för vår del och visning även där runt 11.
 
Imorgon blir det idol för mig efter skolan och sedan är det sleepover med Sofija.
 
 
 
 
 
 
 
 

WHERE TO GO

 
 DEAR FASHION, 
Idag är det onsdag!
Imorse runt halv tio befann jag mig på kontoret. Började med att gå lite returer till presskontoren. 
Sen så bästemde vi kläder med idolerna inför fredagen. Rundade av dagen med en mysig lunch med Gorjan, Nils och Gorjans kompis Petra sen så sprang jag nått ärende till, sedan blev det en fika med Lisa. Jag och Lisa är så sorgliga, vägrar att inse att det är kallt ute och vi måste trotsa alla med att sitta ute och fika! 
 
När jag kom hem helt slut efter alla jävla tågförseningar och nästan frysigt till is, satte jag mig framför datorn och kollade på lite flygbiljetter. Pratade med mamma om att jag var sjukt sugen på att åka utomlands innan eller efter jul, hon verkade tycka det var okej. Så smsade min travelbuddy Celina. Så vi funderar på att kanske dra till Berlin eller Prag. Men får se hur det blir med det. Skulle ju vara sjukt kul! Saknar att va utomlands med den bruttan. 
 
xx
Sofija
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

WHEN I COME AROUND

 
 
 
 
 
TRÖJA - TIGER // BYXOR - SECOND HAND // JACKA - LUMPEN // SHOES - H&M
 
 
 
 
 

don´t even try.

 
                                 
                                              
 
                                        
                                                             
                                                            
 
 
 
 
 
BYXOR • BIKBOK // TRÖJA • GINA TRICOT // SKOR • SCORETT // BOMBER-JACKA • GINA TRICOT // HALSBAND • GJORT SJÄLV 
 
DEAR FASHION, 
 
Nu har jag och Lisa prioriterat bloggen minst av allt ett tag. För min del har det varit stressigt och det blev inte bättre utav att inte ha någon dator, som blev stulen några veckor sen. Nu har jag äntligen fått en lånedata från skolan så nu kör bloggningen igång igen. 
 
Just nu sitter jag i mitt rum och det är total kaos, hade tråkigt så lekte lite med mina kläder. Jag plockade ut lite outfits jag skulle tänka mig att ha nån gång snart, klippte lite i gamla plagg, lyckades vända upp och ner på hela huset när jag letade efter en försvunnen polotröja. 
 
Eftrsom det inte var någon vidare upptadering förra veckan, så tänkte jag berätta lite som har hänt. I onsdags var jag på fitting med idolerna, denna gång var det extra kul då dom skulle komma fram till två outfits.
I torsdags åkte jag och Lisa till Nobel Hotell där vi skulle fixa hår på tre modeller inför Rebecca Simonssons pressevent där hon visade sin nya kollektion för nelly ( kan lägga upp nån bild på resultatet senare). 
 
På fredagen  var det idol hela dagen för mig. I studion runt 10, började steema kläder. Under livesändingen fick jag hjälpa idolerna med deras andra oufit. Dom sprang fram till kläderna mellan reklampauserna för att byta till outfit nr 2, var lite stressigt men det gick hur bra som helst. 
 
På lördagen så stylade Gorjan några utgångar på Björn Axen visnigen, så var där och hjälpte till. Allt blev så himmla coolt!! Ska försöka hitta bilder från visningen och lägga upp. Blev en lång dag både på fredagen och lördagen, är fortfarande helt slut trots att jag sov bort hela söndagen, men men man måste jobba hårt för att komma någon vart, mitt cv täcker nu en hel A4 sida med erfarenheter och jag är inte i närheten av att tagga ner! 
 
Måste säga att det är tråkigt att jag sumerar hela veckan, känns lite onödigt. Men mina kära vänner som säkert undrat var jag tog vägen och varför jag inte hört av mig fick nu en liten förklaring. Från och med idag ska jag försöka uppdatera LITE i taget dagligen! 
 
xx
Sofija 
 

TIMES

 
 
 
 
 
 

ECHO

 
 
 
 
 

ROCKING IT

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MARILYN MONROE

 
 
 
Jag satt och blädrade i Marliyn Monroes bok här om dagen, inspirationen bara flödade. Jag tog in varenda skönhetsdrag hon hade och igår förvandlade jag mig själv till en liten Monroe.
Ett roligt tips att vara på Halloween!
 
 
 
 

000

 
 
 
 
 
 
Varför kan det inte vara såhär fint nu? Vad fan hände? Nu lever vi bland tjejer som klär sig i tishor med Hollister tryck, tights, plastjackor i fula färger, matchat med hunters och tycker det är fashion.
Vart försvann allt fint?
 
 
 
 

PLÅT

 
DEARFASHION.
 
I onsdags var jag, Lisa, på plåtning för Rodebjer, är inte säker på om jag får avslöja vad det var för plåtning, men det är i alla fall något för en kommande kollektion. Det var jättelärorikt och det är alltid lika kul att följa med i diskussionen mellan fotografen, makeup artisten, designern och stylisten. Hur de tillsammans får fram ett svinbra slutresultat. Det hela börjar halvdant och övergår senare till bättre och bättre efter att alla fått bidra med sina åsikter. Jättekul att höra när de tänker högt osv.'
 
 
 
 
xx.
 
 
 
 

RSS 2.0