YELLOW WALK

 

J.LINDEBERG AW14

 J.lindeberg rockade AW13, dressade looks i rött, svart och skinn ala. punk-rock, matchade med guld ryggor och nätstrumpbyxor. Då är jag helt med. Have to have a guld-rygga. 
Herr var helt cp-snyggt, styling, kläder, modeller. Mumma. Om jag vore man.
 
 
 
 
 

HELT SLUT

DEAR FASHION, 
 
Herre jävlar, denna vecka!! Och den är inte slut än, imorgon plåtas Say Lou Lou för ELLE.
Vi har hunnit med mycket, i mångads gick jag och Lisa runt med alla kläder från nk kampanjen som skulle tillbaka till butikerna som tog hela dagen. Men vi lyckades klämma in att gå på J.lindeberg på kvällen. Kläderna var sjukt snygga, sexiga, rockiga och stylingen var fantastisk! Vi har bilder från visningen som kommer upp i ett annat inlägg. 
 
I tisdags var det Cheap monday från morgon till kväll. Allt gick smidigt och visningen var fantastisk. Idag är jag ledig! Fan vad jag behöver det, har inte haft en ledig dag på två veckor! Lisa jobbade på Altewai under dagen.  Ikväll skulle vi ha gått på Tigers visning men efersom jag var trött och pallade inte en sekund till att stressa och hålla på att fixa mig, så sket det sig. Trots att det var sista visningen på modeveckan så orkar jag verkligen inte, känner att jag kommer falla ihop snart, måste tänka mer på min hälsa. Att sova 3-4 timmar per natt en vecka i sträck börjar ta på mig. Ikväll blir det att lägga sig tidigt för imorgon blir en lååång dag! 
 
                                                            
xx
Sofija
 
 
 
 
 

PREP. DAG 1

DEAR FASHION.
 
IDAG var jag och Sofija på kontoret och packade alla miljontals kläder, hattar, skor, väskor, smycken, strumpor, you name it, efter ett NK jobb. Och något som jag fortfarande inte kan släppa från näthinnan är de där 50 sjalarna för 4000 styck. Hur kan en liten tygbit vara värd så mycket pengar? Det gör ont i hjärtat när jag tänker vilka snygga jackor, skor eller klännigar det finns för bara hälften av priset och dessutom med mer än dubbelt så mycket mer tyg. Sådant kan göra mig frustrerad, och sänka min syn på mode.
NOG om det. Imorgon skall allt från idag budas och sedan är det förberedelser inför modeveckan, dvs. Cheap Monday på tisdag.
Imorgon kväll ska vi även försöka unna oss en J. Lindebergs visning. Så kameran och ett par klackar slinker nog ned i väskan inför imorgon.
 
xx. Lisa
 
 

SAD WALLS

 

HANDEN I HANDSKEN

 
 
 
 
 

STOCKHOLM FASHION WEEK

DEAR FASHION.
 
Nu sitter vi på kontoret och planerar inför mode veckan. Då vi ska jobba under Cheap Monday och några fler visningar, och vi försöker även klämma in några vi kan gå på. Än så länge har vi osat till Tiger och J. Lindeberg, och hoppas på att hinna med dem. 
 
xx. Lisa och Sofija.
 
 

PLAID

 
Dagens slappa look inkulderar min bortglömda skogshuggar-skjorta från Weekday, som jag idag hittade längst in i garderoben. 
 
xx
Sofija 

Fördröjer tiden

'
DEAR FASHION, 
 
Just nu befinner jag mig på vårat kontor! Skulle till Cheap Mondays kontor halv ett men det blev uppskjutet med en timme, gick och köpte kaffe sen gick jag till kontoret för att fördröja tiden. 
 
Igår var jag ledig. Passade på att träffa vännerna! Jag och Lisa skulle egentligen ha plåtat för ett skolprojekt men det blev inte av.
 
I fredags som Lisa skrev jobbade vi hela dagen på ELLE galan. Lite halv seg dag men blev glatt överraskad när Naomi Itkes ( som jag jobbar för ) fick priset för årets stylist. Hon förtjänar det verkligen! Så sjukt duktig och jag blir mer och mer inspirerad för varje dag jag är med! 
 


Här stylas det för fullt inför NK kampanj!
 
xx
Sofija 
 

ELLE GALAN 2014

DEARFASHION,
 
Igår var det Elle gala, Sofija och jag assade Johanna Andersson som stylade nomineringsvisningarna, Whyred, Dagmar och Altewaisaome. Ganska lugn, men lång dag, kul var det! Vi stack väl runt halv elva.
Jävligt kul att se alla glamma upp sig till tänderna och man kände sig ju allmänt fab i sin H&M outfit runt alla galaklänningar och smokings. 
Måste bara nämna Robert Rydbergs visning också, oj. Jag visste bokstavligen inte var jag skulle ta vägen, inspirationen bara flödade. Jag stod med handsvett och visste inte om jag skulle stå, springa, sitta eller skrika. Vita tyger, stökigt hår och vackra blombuketter och blommor överallt, i väskor, på kläderna, i håret och i händerna. Älska.
 
 
 

EMBRACE YOUR FEELINGS.

 

IN THIS CRAZY WORLD AGAIN

'
DEAR FASHION, 
 

Nu är kalabaliken tillbaka i min vardag, stressiga dagar, tusen saker att komma ihåg, kläder i ton. Nu är jag tillbaka på min praktik. Var där i Tisdags, idag och så ska jag dit i morgon.

  Just nu håller vi på med ännu en NK kampanj, Cheap Monday visning under Modeveckan och ett jobb för ELLE. På fredag ska jag och Lisa assa på Elle galan, på lördag ska vi förhoppningsvis ha en plåtning som vi länge har planerat, som också blir ett skolprojekt. På söndag befinner jag mig på CM kontor för att hjälpa till med stylingen inför visningen. 

 

 Idag var Lisa med mig på kontoret. Eftersom ett av mina ansvar är kontoret, så möblerade jag och Lisa om, för att det skulle se bättre ut och för att få mer utrymme. Borrade loss hyllor, flyttade på metall hyllor. Släpade på bord, stolar, lampor, mattor, tidningar i ton för att nämna fåtal föremål. Sorterade också allt som går att sortera medan vi tog emot massa returer, skrev ut inspirations bilder och gjorde en inspirations vägg.  

Känner oss väldigt nöjda över dagens insats!

 

Nu ska jag hoppa, dyka, störta eller nått ner i min säng för jag är förfan obeskrivligt trött. 

 
 
xx
Sofija 

BETTER OFF RUNNING

 

ALWAYS NEON

 
DU ÄR FIN I NEON, SA DU OCH JAG TROR ATT JAG LOG.

REDER UT LITE FRÅGOR.

DEAR FASHION. 
Tänkte bara förkara och reda ut lite saker kring mitt senaste inlägg om Berlin resan. Eftersom att vi fått många kommentarer om det både av vänner och här. 
 
Resan var svinnice och vi är inte så pass negativa som vi fick det att framstå i förra inlägget. Vi trivdes som fan där och ångrar absolut inte resan, alls.
Dock vill jag påpeka att vi var missnöjda på folket och hur deppiga vi blev av dem. Samt hur dömande dem var mot oss.
 
 
Som ni alla vet älskar vi att klä upp oss och att få glamma till det lite i en ny stad kändes bara mer än rätt. Dock gillade inte Tyskarna det. Som jag tidigare nämnde mötte vi vuxna människor på gatan som gjorde miner åt oss och våra kläder, villket jag och Sofija fortfarande är i chocktillstånd för. 
 
Vi blev även kallade för "spoiled brats" av en full 30-åring på en uteservering, (vilket var ytterst ironiskt) varpå både jag och Sofija, tittade ned på våra outfits och konstaterade snabbt att vi endast var klädda i lågpris kedjor. Så som Bik Bok, H&M och Gina Tricot, och det mesta hade vi även köpt på rea.
 
Vi tog självklart inte åt oss av detta men det beskriver ganska tydligt hur snabbt dem dömer folk, bara på utseendet. Utan att veta ett skit om vårat liv, och att vi dessutom lever på nudlar och pulversoppor.
När vi går igenom allt nu kan vi inte låta bli att bara garva åt det, och hur sjukt det egenligen är. 
 
Jag måste bara ta upp ett annat exempel. Vi blev nämligen nekade från en klubb, vilket är en stor gayklubb i grund och botten. Och som alla vet har ju homosexuella varit en väldigt hotad grupp i samhället och de vill att alla ska bli accepterade och bli behandlade lika osvosv.
Denna klubb har nu utvecklats till en traschad klubb där de endast tar in lite risigare folk som inte bryr sig särsklillt mycket om sitt utséende (väldigt "Berlinigt", så att säga). Detta visste vi innan med vi förstod aldrig riktigt grejen. Det ironiska i detta är att vi åker dit rätt sent på söndagskvällen, varpå vakterna börjar skrika på oss att vi absolut inte får komma in.
Vilket är helt sjukt när man tänker på vad dem faktskt bygger upp sin klubb på och vad der står för i grund och botten. "Att alla ska bli behandlade lika och ha kul vart som helst, precis så som dem är och ser ut."
 
Men vi hade det svinbra i Berlin och vi blev, ibortsätt från det ovan, väldigt bra behandlade överlag. Jag kan ju inte säga att alla var sådär, såklart. Vi njöt varje sekund över att bara ha den fiheten att göra vad fan som helst och dessutom med sin bästa vän under armen. Och succesivt lära känna staden och hur folket är, det är ganska intressant. Jag och Sofija ägnade många timmar om nätterna att prata om hur människorna där är och varför dem är så.  
Sedan är det helt fantastiskt att bära med sig alla härliga och sjuka minnen man får efter bara en vecka i en främmande stad. Man lever ett helt annat liv när man åker bort från Sverige, man har en helt annan frihet. 
 
 
 
 
 
 

Through glass

 

•563

 
 
 

IT´S BEEN A WHILE

 
DEARFASHION, 
 
Jag och Lisa är så jävla kassa! Sämsta uppdateringen någonsin!! Men nu är vi igång igen. Vi ska verkligen börja ta bloggen på allvar från och med nu. Nu var det ett tag sen jag skrev ett inlägg , det har till och med hunnit blivit ett nytt år!
 
Nu är alltså 2013 över. Det har varigt de bästa året någonsin för mig,  kommer bli jävligt svårt att toppa det året. Hade världens bästa sommar. Åkte första gången utomlands utan vuxna, jag och Kristina åkte till Montenegro i slutet av juli. I Augusti åkte jag och Celina till London i tio dagar och avslutade året i Berlin med Lisa. Har utveckas så hilma mycket som person. Inom "stylist yrket" är det obeskrivligt hur mycket jag har utvecklas. Har hunnit med så himla mycket bl.a två modeveckor, två NK kampanjer, plåtade ELLE Sverige och fick med mitt namn i tidningen. Samt massa andra kampanjer, plåtningar,visningar och events har jag hunnit med. I höstas kände jag för att testa på något nytt så tog mig i kragen och mailde Idol stylisten Gorjan och fick praktikplats där under hela hösten. Om man sak sätta ett ord på hur 2013 har varit så skulle det vara ordet lärorikt! Nu låter det som att jag skryter, jag är bara så himla tacksam för det här året! 
 
Nu 2014 ska jag ta ännu mer chanser och satsa ännu mer på allt, resa, skolan, bloggen och viktigast karriären! Jag ska fan se till att klara allt!
 
 
( bilder från idag ) 
 
 
 
POLO - LINDEX // KAPPA - H&M // JEANS - MONKI // VÄSKA - URBAN OUTFITTERS // SKOR - H&M = BUDGET!
 
 xx
Sofija 

HIT IT BIG

 
 

1005

 
 
 
 
 
 
 

HOME SWEET HOME

DEAR FASHION. 
Nu är vi hemma, jag och Sofija skäms så för den kassa uppdateringen. Eftersom att vi var helt säkra på att vi skulle ha wifi i lägenheten så sa vi till alla att följa oss på bloggen. Men nej, det wifi vi hade, vägrade ansluta till Mac Books. Men vi har fotat och levt livet så jag garanterar er uppdatering nu när vi är hemma. 
Berlin var fett och våran lägenhet var fetare. Vi gjorde allt och ingenting på dagarna och gick ut på kvällarna. Så nu har vi sett Berlin, ingenstans vi vill åka igen på vintern eftersom att det var svinkallt och invånarna var jättedeppiga. Shoppingen vill jag inte ens gå in på, värsta jag sett, visst fanns det feta gallerior men inte en enda butik man ville gå in på. Sen på gotorna fanns det, H&M, Vero Moda, GinaT, Jack and Jones, Cos, osv. Precis som om vi vore i stokholm. Folket var som sagt jättetråkiga, och fult klädda. Men jag och Sofija rockade staden med våra pälsar, klackar och hattar. för mycket för tyskarna, de pallade inte riktigt trycket, vi blev bitch-blickade varje dag och folk gjorde konsiga miner åt oss. Love.
Men uteserveringarna och ölen, måste vi bara älska. Samt alla feta byggnader i berlin, vart vi än gick var det feta kyrkor, slott eller andra helt fantastiska hus. Lite blandade känslor kring denna stad faktiskt. Något som är säkert är att vi aldrig kommer vilja se ett enda nudelpaket igen på några månader. Usch, frukost, lunch, middag.
 
 
 
xx. Lisa och Sofija.
 
 

RSS 2.0