WATER

'
DEAR FASHION.
 
Igår träffades jag och Sofija på Café 60 och satt på deras uteservering, när vi druckigt islatte och planerat framtidsdrömmar fram till klockan 12, så tog vi en tripp runt i stan och plåtade lite. Där efter tog vi tåget mot Hässelby och åkte hem till mig. Väl hemma hos mig började vi sminka oss på nytt och började styla looks tills klockan 3. Då tog vi min kamera och gick några varv runt mitt hus, Sofija agerade modell och jag, Lisa, lekte fotograf. Det ni ser nedan är ett smakprov, slutresultatet kommer nog imorgon.
 
När vi gått och lagt oss vid sex, sov vi fram till två, halvt levande tog vi oss upp ur sängen och Sofija stack hem några timmar efter.
 
Nu har jag käkat grillat, taggat till lite inför Kreta på Torsdag och druckigt en hel del kaffe. Ikväll träffar jag nog Tivo. •
 
 
 
 
Lisa
 
 

PSYKO

'
 
 
¨
 
Lisa
Sofija

• MOBIL BLOGG •

DEAR FASHION.
 
Nu är jag påväg in till stan för att möta upp Sofija som slutar jobba snart. Vi ska sitta på någon uteservering och ha det mys, oklart vart vi ska och vad vi ska göra. Som vanligt när det gäller oss, antagligen blir det en hel del framtids och stylist snack om jag känner oss rätt. 
 
Det är så jävla nice att sommaren kommit nu, himmelen är blå, jag är barbent och solen är fortfarande uppe. 
 
Igår blev det tjejmys på Toves baksida, vi gjorde pizza och satt och sjöng sommarlåtar medans rita spelade gitarr. Allmänt mys.
 
Nu börjar min tågresa ta slut (som Sofija skulle sagt) och jag ska snart gå av. 
 
Lisa

WORK FOR IT

'
DEAR FASHION

Just nu sitter jag på gården utanför vårt kontor och tar en paus. Dom senaste dagarna har jag inte skrivit nått inlägg, för att jag har haft så otroligt mycket att göra! Jag har varit på kontoret varje jag, det är nämligen många produktioner som görs nu! I helgen så ska vi plåta BON Magazine vilket ska bli kul. Hittills har vi plåtat mycket kommersiellt så som NK kampanj, Cheap Monday m.m. Så ser fram emot att plåta BON. Jag har jobbat jätte sent hela den är veckan. Var på kontoret 8 på morgonen för nån dag sen och kom hem 1 på natten. Det är så det kan se ut ibland. Så är verkligen helt slut och är desperat efter sommarlov. Men den fjärde juli är min sista dag och sen så börjar massa kuul!!

xx
Sofija


GRÅTT BRUS

 
 
 

SUSHI • FREDAG

'
DEAR FASHION.
 
Idag är det sushi-fredag, och jag sitter och lyssnar på Isabel och Rebeccas podcast och har det bara allmänt trevligt. Sofija är lite frånvarande för tillfället eftersom att hon fortfarande jobbar och kommer göra det fram till den 4 Juli, då jag åker till Grekland. Så man kan säga att hon tar över ansvaret lite då! Även fast jag kommer ha med min dator och föröka uppdatera varje dag, så är det henne ni kommer få dras med.
 
Som vi sa tidigare så hade vi planerat en litenplåtning vi skulle ha i helgen, nu har dock Sofijas jobb kommit emellan och det fick ställas in. Vilket är hur tråkigt som helst då vi faktiskt är i stort behov av bilder till bloggen. Men hur som helst får vi lösa det på bästa sätt. 
 
Ikväll vankas det middag hos min vän Tove med fina vännerna. Men innan det ska jag nog klämma in ett och annat Sex and the city avsnitt. •
 
 
 Lisa

FOREST

'
DEAR FASHION.
Igår var jag och Celina ute på galna äventyr i skogen.
 
Lisa

I HUVUDET PÅ LISA

DEAR FASHION.
 
Här sitter jag på tunnelbanan påväg till Värmdö för att färga håret hos fina Maja. I hopp om att bli blond på riktigt. Dock har jag precis börjat gilla den gula tonen. Men jag vill ju faktiskt bli askblond...
 
Det slog mig precis hur gay spanska är, det sitter ett spanskt sällskap bredvid mig och är så fruktanvärt roliga. Man förstår inte ett skit, men de verkar så glada och uppspelta av någon jävligt rolig anledning. Så jag kan inte låta bli att le åt deras över tydliga rörelser och kroppsspråk. 
 
Jag har förresten kommit på världens idé, eftersom att jag hela tiden tänkt att jag inte kommer ha råd med en bil när jag fyller 18 så har jag inte heller känt någon stress över att skaffa körkort. Men jag kikade in på blocket nyss och jag hittade en liten Volvo för 5000, vilket är en stor rebell för mig. Då jag alltid har varit fett bilmärkesgalen. Hursomhelst denna bil är jätteliten dessutom då den inte bränner så mycket bensin. Jag ska spraya denna gråa volvo till lacksvart och sedan spraya dit Chanel loggan  på huven och kanske på sidorna. Fett va? Classy •
 
Lisa

◊IMAGINATION & INSPIRATION◊

'
DEAR FASHION, 
 
Jag blir så otroligt inspirerad av vårt kontor här på min praktik. Det är i en källere på folkungagatan. Om jag skulle  föreställa mig som stylist skulle jag definitivt vilja ha kontor som är mer unket och trashit än en flott vindsvåning med utsikt. Här är lite bilder som jag har tagit och redigerat idag på kontoret. 
 
xx 
 
Sofija 
 
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
 
 
 
 
 
 

SOL VIND OCH VATTEN

DEAR FASHION.
 
Här ligger jag nyvaken med morgonface och käkar frukt. Snart ska jag vända klacken mot baksidan och dricka lemonad och ligga i solen mest hela dagen. Kanske ta ett dopp i poolen. Och sola lite till, ja denna dag är ganska ok, helt enkelt. Kanske kan jag klämma in en tanke lite då och då på Sofija som sliter röven av sig på kontoret och kämpar med att överleva dagen.
 
Hon ringde mig igår när jag satt i badet och var så jävla irriterad på stylist branchen. "Vad fan är det vi håller på med Lisa", säger hon till mig som sitter i badet och har det hur nice som helst liksom. Hon var extremt upprörd över att man tas oseriös bara för att man är yngre, att det finns massor med förutfattade meningar av oss och att vi inte är kapabla att göra vissa saker. Även fast det faktiskt är tvärt om, att det är vi yngre de ska ta vara på och satsa på oss och vara glada över att vi är så motiverade i sådan ung older. Det var även mycket mycket mer hon gojjade om, men det får hon ta i  ett separat inlägg senare om hon känner för det. •
 
 
Lisa

VALDEMARSUDDE

'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
 
'
'

GAMLA STAN

'
'
'
 
'
'
'
 
 

YESTERDAY NO 001 •

 

 
Lisa

PLÅTNING

'
DEAR FASHION,

Just nu befinner jag mig i James & Perras studio. Carin Rodebjer har plåtats för Åhléns magazine. Det var första gången jag var själv på en plåtning, men det gick super bra! Imorse var jag på kontoret kvart över 8, började komma jättemånga bud, fick packa upp allt och fixa i ordning. Sen satt jag mig i en taxi och drog till plåtningen. Nu ska jag packa ihop och åka tillbaka till kontoret.
Här kommer en skit mobilkamerabild men ska försöka hinna köpa dataladdare idag, så jag kan börja lägga upp bättre bilder!

XX
Sofija


23/6

'
DEAR FASHION

Idag vi haft en heldag i stan! Det började med att Lisa åkte in vif 11 tiden och käkade på Vapiano med Rita och Tove. Sedan mötte Lisa upp Sofija som hade varit en snabbis på kontoret. Vi virrade då runt på Östermalm efter en appelbutik eftersom att Sofija är så oförsiktig med sin dataladdare... Det resulterade i att butiken var stängd och att vi hade en 1000 lapp att bränna. Vi tog en tripp runt på Gamla stan och bröt våra fötter i våra klackar, hade en mini photoshoot i en gränd och blev kända bland turisterna. När vi var klara där tog vi spårvagnen mot Valdemarsudde och Sofija bjöd på kaffe i solen, där hade vi möte och planerade vår kommande plåtning på söndag.

Vi tog sen en sväng in i skogen och sofija fick fästningar pinnar i röven. Då gick vi vidare till vassen och vattnet, där hittade vi två pudlar och tog outfits bilder med dom. Så kika in senare!!

Nu sitter vi och fikar för fjärde gången och ska snart se The Bling Ring på bio med Ruth.

xx
Lisa
Sofija


MATKOMA • LATINOS • FUN

'
DEAR FASHION 
 
Igår skulle jag egentligen ta det lungt, men sen kom jag på att jag inte hade hört av mig to my friend Ankan på jättelänge. Slutade med att jag föjlde med hennes familj till midsommar latino. Där käkade vi massor vilket resulterade till matkoma och somna i bilen på väg hem. Är det bara jag som ALDRIG vinner sådana där chocklad jävlar?! Aja, men det var kul endå! 
Men nu ska jag fixa mig, ska möta upp Liselottan in the city fun fun!  Δ
 
XX
Sofija 
 
 
 
 
 

A SWEDISH LOVE STORY

'
'
'
 
'
'
'
'
'
'
 
DEAR FASHION.
 
Detta är fint om något, hela min gårdag spenderades framför datorn och med massor av gamla gamla rullar. En kärlekshistoria eller A swedish love story måste nog vara något av de finaste filmerna som skapats. Svindålig handling dock, men detta kärlekspar ovan är bäst. Och att filmen utspelar sig i mitt Stockholm under 60 talet. LOVE. Blir så inspirerad av det årtalet, då varenda en hade ruskigt snygga frisyrer, några storlekar förstora skinnjackor, utsvängda jeans och körde feta hojar. Åh, vad jag önskar att jag var ungdom under 60-70 talet, allt var så fint och oberört. Och pär, om det finns någon form av kopia av honom i dagens samhälle, paxar jag honom. Vill också ha en svinsnygg ung man, med bruna lockar och sliten skinnpaj, att köra hoj och röka med.
 
Lisa
 

MIDSUMMER.

'
 
*
*
*
*
*
*
*
 
*
*
*
 
DEAR FASHION.
 
Igår var vi riktiga medel svensson som satt och åt gravad lax med hovmästarsås och potatis, gjorde blomkransar och pratade skit. Middagen blev ett ihopkok av paj, guacamole, chili chips, lax, potatis, dill chips, jordgubbar, snittar och en hel del melon. Eftersom att Ica valde att stänga tre igår tog vi det vi hade hemma. Vi trotsade även vädret och satt ute även fast det var kallt och lyssnade på Gyllene Tider tills solen gick ner. 
 
'
Lisa

CHILL, FAMILYMYS, TODAY´S ↓↓↓

'
 
 

Väst/ reestylad från bikbok Δ T-shirt/ monki  Δ shorts/ other stories Δ bustier/ other stories Δ skor/ stradivarius Δ cluch/ gjort själv Δ 

 

Fick väl bli en snabb bild från dagens klädsel. Mina päron har lagat värsta middagen nu i typ 4 timmar och så ska vi få gäster. Så en najs middag väntar mig. Har inga planer för senare idag känner bara för att ta det chill för hade en stressig vecka.  

XX 

Sofija 

 

GLASSES

'
'
'
DEAR FASHION.
 
På språng mot min vän Tove nu, där vankas det midsommar middag och häng med fina vänner. Sedan får vi se vart kvällen för oss, nu är jag hungrig. 
Glasses on, sun off. Så jag rullar.
 
Lisa

DAGENS • LOOK

'
KLÄNNING / MANGO • SHOES / NELLY 

Midsummer in a basement, typ.

'

DEAR FASHION

Just nu sitter jag på tåget. Har varit på kontoret (som inprincip är en källare) från nio imorse, lite segt nu när det är midsommar. Väntade på att bud skulle komma under förmiddagen men det kom inga alls, så fick gå hem!
Läste precis Lisas kloka ord i senaste inlägget. När hon nämnde Tiger visningen i höstas där vi var påklädare (dom som hjälper modellen att sätta på sig kläder mellan ombytena) så slog det mig att det var ju inte ens ett år sen. Känns som att jag har utvecklas så otroligt mycket och lärt så sjukt mycket inom stylist branschen, samtidigt som vi har så mycket mer att lära oss. Det som är kul med den här bloggen är att ni kan följa våran utveckling. Kan tänka mig om ett år när vi läser de inläggen vi skriver idag då kommer vi inse hur mycket vi har utvecklas och hur töntiga vi var som trodde vi visste mycket.
Vad mer? Att söka till stylist linjen var annars en självklarhet för mig i grundskolan. Jag älskade att vara kreativ och kläder var ett sätt att uttrycka mig eftersom jag var väldigt blyg som liten.
Nu börjar min tågresa ta slut, men superkul nu när vi har kommit igång med bloggen!

Glad midsommar!

xx 

Sofija 

 

 

utbildning • desperat liten Lisa • specialisterna

'
DEAR FASHION •
 
Härligt att bloggen kommit i gång nu, kan tänka mig hur sjukt det har sett ut när ni tittat in här och designen var ändrad varje gång. Men det tog ett tag innan vi var överens! Men nu drar vi igång. 
 
Meningen för denna bloggen är, åtminstone för mig, är att jag senare vill titta tillbaka och se hur vi utvecklats. Dessutom ska jag försöka förbmedla det jag saknade när jag skulle välja linje till gymnasiet. Eftersom att jag valde stylist, som kan uppfattas som en, minst sagt, skeptisk linje. Folk har ingen aning egentilgen, tjejer väljer den linjen för att de är skoltrötta och vill göra något chill, lära sig att sminka få gratis sminkborstar osv. Och senare kanske jobba på Cubus eller GinaTricot. Det är därför vi som faktiskt valt linjen av den själva anledningen att vi vill bli något inom stylist branschen kanske inte tas lika seriöst. Jag och Sofija har riktat in oss på att vi någon gång i framtiden bli stylister. Och att vi tänker gör allt i hela världen för att nå det målet. Därför vill vi att folk ska få en inblick i hur fruktansvärt jävla svårt det är! Samt att branschen inte är den glammigaste.. 
 
Ni kommer få följa med oss varje dag, både i svinjobbiga dagar och skitroliga. Vi tänker inte alltid vara skitglada här i bloggen, för om vi mår skit så gör vi det. Bloggen, som vi egentligen inte vill kalla blogg (för vi INTE vill ses som bloggare), kommer helt enkelt spegla våran vardag och tankar kring stylist branschen. Och om du har en liknade dröm som oss FRÅGA, så kanske vi kan svara på dina frågor och försöka bolla dina tankar med oss. 
 
För jag minns när jag efter en vecka i gymnasiet skulle få vara påklädare på Tigers visning under Fashion Week. Då en ytterst osäker Lisa på 15 bast gjorde en desperat sökning på google, "hur ska en påklädare bete sig". Fick inte upp en enda träff. Jag minns att jag även frågade "dolly blond" eftersom att hon alltid svarar på sina kommentarer och dessutom är stylist. Men hon hade inte heller någon aning.
 
Självklart kan in fråga oss om andra saker också, för vi är ju faktiskt specialister på en hel del... Förutom relationer och graviditeter, som bägge kan gå och ta sig.
 
kiss
Lisa den store •
 
 

PESS • SUSHI • LISELOTT

'
DEAR FASHION,
 
Jag och Lisa sittet för tillfället på kontoret och inväntar bud från diverse presskontor och showrooms. Dagens dag har inkluderat lite fashion och en massa annat stuff. Men har varit nice. 09.00 befann jag mig utanför H&M:s presskontor på Drottninggatan. Bra start på dagen med att plocka kläder till ELLE plåtning. Om ni nu undrar vilket jävla kontor, så jobbar jag på min praktik hos stylisten Naomi Itkes denna månad så grattis till er som har fått sommarlov!  Lisa kom hit som en räddare i nöden med sushi och en dataladdare så nu kan jag leva igen. 
 
 
 
xx 
Sofija •
 
 
 

No. 001

'
DEAR FASHION.
 
Vi kan nu meddela att våran blogg exakt i detta tillfälle officiellt startar. 
Sofija och Lisa heter vi, vi är två unga tjejer med pasion för styling. Vi är ingen jävla modeblogg som "love fashion", "älskar att shoppa", "Hollister och gulligull". Styling i form av Hunters, Hollister, ridjackor, MK väskor och rosa fluff är det töntigaste vi vet. Och om du inte håller med oss kan vi tipsa om den här bloggen.  
När vi ändå håller på så kan vi droppa att vi är två ironsika och sarkastiska brudar med allt för myket fantasi och konstiga tankar. Överdriva saker och krydda till historier gör vi gärna och ofta. Därför vill vi att ni ska läsa vår blogg med en nypa salt, och chilla ner.
Vi tänker inte göra ett meter långt inlägg om vilka vi är som personer och vad historian är bakom oss utan vi låter er lära känna oss successivt och allt eftersom. Δ
 
krrrrrram

RSS 2.0