PREP

DEAR FASHION.
 
Nu börjar dagarna dra ihop sig, imorgon flyr vi landet och lämnar pissiga sverige. Ska bli så skönt att bara komma till en ny stad, skita i alla rutiner och bara leva efter nuet. Utforka staden, fika, träffa intressanta mäniskor, dricka öl och fånga Berlins gator med min snyggaste vän under armen.
 
 Under de senaste dagarna har jag förberett mig så mycket som möjligt, packat, fixat biljetterna, styrt upp med kontaktuppgifter till lägenhetsvärden, växlat pengar och räknat ihop en slarvig budget. Imorgon ska jag köpa ett tio pack nudlar, packa det sista, bestämma flyg-outfit och kasta mig in i bilen för Arlanda-hets. 
 
 
 
xx

LATE CHRISTMAS WISHES!

 
 
DEAR FASHION, 
Halloj! Hoppas ni har haft en fin jul! Själv har jag haft en väldigt lugn och mysig jul.
Eftersom min släkt inte bor i sverige firar jag jul bara med mamma, pappa och lilla syster. 
Så för mig spenderades dagen i julig pyamas, osminkad och mitt hår ska jag inte ens gå in på haha. 
God mat, julfilmer, julmusik, familjemys och pressenter beskriver dagen väl.
Blev inte så mycket packet att öppna för mig, men världens bästa julkapp har jag fått! Vilket är att åka till Berlin.
 Fick också pengar, turistbok om Berlin och en halsduk för mamma tjatar om att det kommer bli kallt.
Så nu ni är jag fullt redo inför Berlin!!!
 
 
xx
 
Sofija
 

 
 
 
 

BERLIN

DEAR FASHION,
nu är både boende och flyg kirrat inför Berlin, så nu känns allt himlans mycket bättre! Vi hyr en super fin och ljus lägenhet med stora fönster och stukaturer i taket (Lisas enda krav). Lägenheten ligger vid Schönberg och ca. en kvart från city. Så på fredag åker vi och jag kan inte beskriva hur taggade vi är!! Nu ska vi göra Berlins gator osäkra!
 
xx

OMRINGADE AV FINHET.

DEAR FASHION, här om dagen bjöd Sofija och Maja mig på en födelsedags fika på en mysigt café med härliga spegel väggar och soffor klädda i fina ränder. Vi var bara tvugna att knäppa lite bilder. 
 
 
 
 
 
 
 
 

♠ ♠ ♠

 
 
 
 
 
 
 
 

VINTAGE

 
 
 
 
 
 
 

TIME OF

 
DEARFASHION, 
 
Nu var det ett tag sen jag och Lisa tog taget och bloggade, ber om ursäkt för det. Satan vad tiden går, snart är det julafton och om åtta dagar drar jag och Lisa till Berlin!! Så jävla taggad!!. Eftersom jag och Lisa är dom mest spontana människorna i världen så har vi flygbiljetter men ingenstans att bo. Jävligt smart där! Nu är jag stressig som fan med att hitta ett boende. Annars har vi julavsluting imorgon i skolan vilket innebär jullov efter det! Det blir också inga stylist jobb heller fören jag kommer tillbaka från Berlin! Ulitimate semster för min del. Skönt. 
 
 

VISNING

DEAR FASHION, håll i er här kommer det lite lättklätt. 
 
 

• • •

DEAR FASHION, 
Nu ska jag börja bege mig mot bussen för idag blir det plåtning inför nättidningen ODALISQUE Magazine. Svininspirerande hemsida!
Det ska faktiskt bli super kul. Eftersom att jag också var med och plockade kläder inför det här jobbet i onsdags, så vet jag att det kommer bli fett! •
 
 
 
 
xx.
 

VISNING

DEARFASHION, igår var det visning på klubben Society. Temat var underkläder, slutresultatet blev faktiskt bra, och vi är nöjda! Det blev inte riktigt som vi tänkt oss från första början och det finns vissa saker vi skulle kunna rätta till nu i efterhand. Men vi gjorde vårt bästa med de förutsättningar vi hade! Kul var det i alla fall!
De märkena vi jobbade med var Woolford, Frank Dandy, Lascivious och Maison Close. Sedan blev vi sponsrade av skor från Luciano Padovan och smycken från Glitter.
Vi tog en massa bilder igår, men de kommer inte upp på bloggen förens imorgon. Ni får nöja er med denna lilla sneak peak!
 
xx.
 
 
 

SUNRISE

 

MAKE ME FLY.

 
 
 
 
 
 

GOLDEN RUSH

 
 

SVAR

 
 
 
 
Här ovan är en kommentar vi fick in idag, vi tycker sånt här är jätte kul, så det är bara att fråga på om ni har frågor!! Vi har faktiskt länge tänkt på att skriva ett inlägg om vad vi igentligen tycker om stylist utbildningar, men har inte haft tid så nu passar vi på att sammanställa våra hjärnor och pussla ihop ett inlägg med blandade tankar om Stylist linjen. 
 
Jag kan börja med att berätta lite om vad stylist linjen är och vad vi får göra. Jag och Lisa går linjen på ett gymnasium som heter G2. Jag var på öppet hus på andra skolor runt om i Stockholm samt vet och stött på folk som går i anndra skolor, och jag måste säga att G2 verkar mest seriös och har mer kontakter i branchen.
Stylist linjen består av sminklektioner, hårlektioner (då vi stylar simpla uppsättningar, lockar etc.) sen har vi klädlära, om material, modehistoria allt teoretiskt. Eftersom man inte kan plugga för att bli stylist, det finns ingen utbildning man kan gå för att bli stylist. Den enda utbildningen du kan få är praktik och erfarenhet. 
 
Om du brinner för kläder eller smink så måste man satsa och kämpa hårt för att klara sig i den här branchen. Om du t.ex vill bli make up artist så rekommender jag att assistera en annan make up artist på en tidning, studio eller frilansande. Eftersom att det faktiskt är det du kommer bli, och därför måste du lära dig hur dem jobbar. 
Om du är intresserd av stylist tycker jag att du ska sätta dig framför din dator och googla på stylister och olika agenturer i några timmar och maila ut ditt BÄSTA CV till ca. 40 olika stylister, frilansande, modetidningar eller tv. 
 
För att kunna få jobb i framtiden ska man knyta så många kontakter som möjligt. Annars klarar man sig inte efter gymnasiet. Det är därför man praktiserar hos frilansande stylister eller make up artister. Eftersom att det faktiskt är det man ska göra efter gymnasiet. Du ska inte söka praktik hos klädbutiker och sminkkedjor så som bik bok och make up store. Där knyter du inga kontakter som man kan använda sig utav efter gymnasiet. 
Om man inte vill börja jobba i butik efter studenten vill säga, men det kan du göra även fast du går samhälle eller ekonomi, och också om du inte ens gått ut gymnasiet. 
 
Vår skola har en del kontakter och skickar ut elever på olika smink och mode jobb, men det mesta måste man förtjäna för att få. Om man inte är driven och engagerad inom yrket, så ska man nog välja något annan linje. För det är på grund av dem, som är skoltrötta, vill lära sig att sminka sig lite och få gratis sminkborstar, som gör att stylist utbildningen är så skepptisk som den är och framställs som väldigt, vad ska jag säga, lallig. Och jag lovar att om det endast fanns drivna och intresserade personer, som faktiskt VILL jobba inom branschen, i dessa utbildningar skulle "stylist linjen" vara mycket bättre och ha mycket högre standard.
 
För jag märker nu att vi elever som faktiskt vill jobba med det här i framtiden hela tiden måste anpassa oss efter de andra, hur sjukt är inte det? Vi kan inte gå egenom saker för snabbt och bara rulla på, eftersom att alla inte hänger med i det tempot och tar sedan inte ansvar för att komma ikapp. Exakt denna mening sa en lärare till mig i Stylist.
 
Man kan inte gå "stylist linjen" och sen kalla sig själv för stylist eller make up artist, bara pga linjen, jag kan faktiskt tänka mig att många i våran klass/skola tror det, men så är inte fallet. Man måste ha praktiken, och framtiden ligger inte och väger på utbildningen, utan det är DITT ansvar att hitta en bra praktik ute i branchen som du sedan får ut något av, dvs. att du kan skriva in på ditt CV att du varit med på en H&M plåtning eller vad det kan vara, och sedan VINNA på det. Man ska inte heller bara praktisera, bara för att. Utan du själv måste tänka efter, vinner jag något på att springa runt till olika presskontor i snöstorm och bära på 15 kassar? Om ja, smile och bara fortsätt, för det leder till ett fint CV. Om nej, sluta, och sedan börja om på ny kula och sök till ännu fler stylister. 
 
När man senare efter studenten ska söka jobb ska man, hellst, ha ett par stylister eller make up-artister i kontaktlistan och ta i kontakt med dem och fråga om de är i behov av en assistent eller om de vet någon som är det.
 
Dvs. att du senare blir anställd, och förhoppningsvis får mer ansvar, fler kontakter, folk vet vem du är, och du får även ett bredare CV. Och det gör man tills man känner sig färdig för att senare kasta sig ut själv i branschen och stå på egna ben och bli frilansande. Det som händer efter det, kan vi ta i ett annat inlägg för det är en helt annan femma och jag har varken tid eller engergi för att skriva om det nu.
 
Vi hoppas att vi inte skrämt er för mycket, men vi kände att vi verkligen behövde vara helt uppriktiga mot er från början eftersom att ni faktiskt ska veta vad ni ger er in på. Det kan vara mycket "gulligull" kring den här utbildningen, att allt ska vara så roligt och sedan när man väl är där, har man ingen aning om vad man ska göra efter gymnasiet för att du inte visste vad du gav dig in på från första början. 
 
 
xx
Lisa och Sofija.
 
 
 
 
 

I DON'T

 
 
 
 
 
 

JUST WANT TO LEAVE

 
 
 
 
 
DEAR FASHION, 
Idag var jag ledig från praktiken. Sov bort halva dagen,  på kvällen 
mötte jag upp Kristina för middag. Snyggingen drar ju till Serbien 
i knappt en månad! Blev thai mat och en öl för mig! 
Imorgon är den skola, sen runt fyra ska jag på möte inför ett helgjobb. Det behövs nu 
när det närmar sig jul och man ska köpa julklappar, sen drar jag och Lisa till Berlin i en vecka i slutet av december, så pengar i plånboken lär vara nice!
Förresten, hur snygga är Kristinas skor från nelly, och kappan från Monki? 
puss på er! 
/Sofija
 
 
 

MOVE

 
 
 
 
 

STADEN ÄGER OSS IKVÄLL.

 
 
 
 
 
BYXA - GINAT // TRÖJA (KJOL) OCH SKOR - H&M // BANDANA - VINTAGE
 
 
 

DAZZLE

 
 

PEPPANDE ORD TILL MIG SJÄLV.

DEAR FASHION, här kommer lite tankar på kvällskvisten. Jag var precis över hos grannarna för lite glögg-mingel, med gamla bekanta.
Alla vet ju hur samtalen går när man inte träffas så ofta och är "student"; det klassiska gymnasie- och studiesnacket. Jag undviker hellst det, för det är sällan någon som ens förstår stylistyrket, eller ens vill försöka förstå. "Det är ändå inget riktigt jobb", tänker de.
Dem vet inte ens vad en stylist är, de vet delen med designers och fotografer, och vad det innebär. Men det där med att sätta ihop en byxa med en tröja, är de extremt skeptiska till.
"Och vad är det egentligen för jobb man får efter studenten? Klädaffär?" 
Jag orkar verkligen inte anstränga mig längre för att få den äldre generationen att förstå. Nu efter ett flertal gånger då jag försök under släktmiddagar och allt vad det kan vara. Då jag faktisk förklat och angagerat mig i att folk ska förstå. Och visat hur mycket jag VILL, och att jag är villig att lägga ned min kropp och själ i yrket, fattar de ändå inte.
"Vad det är för jävla jobb? Mina barn ska plugga på Handels och KTH."
Att vara stylist är i allra högsta grad ett riktigt jobb. Du jobbar arslet av dig för att få kontakter redan i tidig ålder. Och när man väl blir frilansande offrar man hela sin trygghet man haft hela sitt liv, man har inte en spikad månadslön, och måste ta lån för att allt ska gå runt. Det är som ett eget företag, sig själv. Man jobbar för sig själv och marknadsför sig själv som en "produkt", precis som att vara tex. frilansande frisör, modell eller artist. Man har inget fast jobb där man vet vad som händer varje dag, där man har rutiner man går efter.
Det skulle jag heller alldrig palla. Att vara sin egen, flexibel, kreativ och fri är hela grejen med att jag valt denna bransch. Jag VET att det inte kommer vara kul hela tiden och att man kommer ha sina nedgångar då man slutar tro på sig själv och bara vill ge upp.
Men det skulle jag aldrig göra mot mig själv, jag kämpar redan nu med att få ett fint CV, med mycker erfarenhet och kontakter ute i branshen. Och att bara ge upp är fegt, jag vet vad jag vill, och även fast man mår piss ibland, och undrar vad fan man har gett sig in på.
Jag vet flera stycken stylister som är panka, har lån och skulder hit och dit för att få allt gå runt. Och jag får höra hela tiden "Dra dig ur medans du kan! Det finns ingen plats för dig. Du kommer inte palla! Välj något vettigare när du kan." Men man måste också tänka, att det fanns en anledning att man intresserade sig i branschen från första början. Man kan inte nå toppen innan man nått botten, det kan inte bli sämre då, bara bättre. 
Även fast allt är piss och du knappt har pengar för mat, ta dig då i kragen och sök ännu fler jobb, gå på dubbelt så många event för att marknadsföra dig själv, och så småning om dyker den där kontakten upp som ger dig en stor kampanj och sedan vänder allt. Allt kommer inte på ett silverfat, och när man lutar sig tillbaka och börjar känna sig nöjd och bekväm med situationen, det är då du bara ska fortsätta kämpa och ta ännu ett steg i bättre riktningar. Allt kan ske, helatiden.
 
 
 
Otroligt flummigt inlägg och 50 % av er kommer inte ens orka ta sig igenom texten. Men här är ett urval av tankar jag har i mitt huvud helatiden. Sådant som jag ligger uppe om natten och tänker på och som jag och Sofija ägnar långa fikor på.
Nu ropar sushin på mig.
 
 
xx
 

FIRE

 
 
 
 
 
 
DEARFASHION, en dag som denna vill man bara spendera inne i knästrumpor med en uppknäppt skogdhuggar-skjorta framför en sprakande brasa. Ha en fin andra advent people!
 
 
 
 

TRAIN

 
 
 
 
 
 
 
 
 

FINAL


DEAR FASHION,

Nu sitter jag här med en latte i Gallerian vid Globen. Har lämnat in två par skor hos skomakaren och väntar på att dom ska bli klara.
Idag är det nämligen ingen vanlig dag eftersom det är IDOL FINAL!!! Heeelt sjukt vad tiden går ,minns första dagen då dom var tjugo och nu är det bara Elin och Kevin kvar! Det kommer bli en grym final! Har lite ångest över att jag inte tagit bilder, men ska försöka ta lite bilder med mobil som jag kan ha som minne. Denna höst har varit så sjukt rolig, STORT TACK till bästa Gorjan och Nils att jag fick vara med. Riktigt kul och lärorikt har det varit!!

XX

Sofija


BLOCK

 
 
 

PREP

 

DEAR FASHION,
Just nu befinner jag och Lisa oss på nattklubben Society. Vi castar samt testar underkläder på modeller inför en underklädes visning som ska hållas den 14 december. Spännande att testa på underklädesmode, vi hoppas på väldigt sensuellt, feminint och vackert med pärlor, feta örhängen, tunna rockar och stay-ups.

 


BRIGITTE BARDOT.

DEAR FASHION. 
Jag har nog inga ord för denna donnas skönhet. Vilken jäkla inspiration, vilken jävla brud. Vill så ha hennes lugg, på andra bilden. En enorm inpirationskälla, jag kan sitta i flera timmar och bara scrolla igenom bilder på henne, och beundras över hur fruktansvärt vacker hon är.
Och hennes namn, Brigitte Bardot, som född för att bli en skönhet. Brigitte Bardot, jäklar asså.
 
 
 
xx
 
 

LIGHTS

 
 
 
 
 
 

REFLECTED

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

WHEN THE LIGHT HITS YOUR EYES

 
 
 
 
 
DEAR FASHION,
här kommer lite pics som vi tog idag. Återkommer med fler senare!
Dessa är tagna av Sofija med hennes Nikon D3100.
 
 
 
 
 
 
 

Miss S

 
 
 

132

 
 
 
 
 
 
 

2/12

DEAR FASHION, 
 
 
Hallå eller? Jag och Liselottan befinner oss på ett myscafé i Gamla Stan. Vi dricker varm choklad och Berlin är samtalsämnet, och vi försäker få pengarna att gå ihop. 
 
Nu ska vi börja bege oss, vi hörs. XX
 
 
 

PLANER KRING BERLIN

DEAR FASHION.
 
Nu är det bestämt, jag, Sofija och förhoppningsvis Celina, åker till Berlin över nyår, vi åker runt den 27 december till den 3 januari. Tagg! 
Jag var i berlin för typ två år sedan och det är så himla mysigt där. Speciellt vid jultider och inte tala om nyår.
Då jävlar kan ni vänta er en fet uppdatering! Dock är jag lite skeptisk till tunnelbanan eftersom att det är en av de största tunnelbanenäten i världen, när jag och Tove var där för drygt ett år sedan var vi helt lost och det tog ett bra tag innan vi hittade till rätt spår osv.
Men efter en vecka lär vi nog kunna det där..
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0